Innovativitásod kulcsa

CQ, A KREATÍV INTELLIGENCIA
Learn More/ Ismerd megGet Started/ Indulj el

Kreatív intelliencia a gyakorlatban

CQ, a SIKER intelligenciája

Kreatív intelligenciánk, innovativitásunk alapja, sok esetben sikeres működésünk egyik meghatározó pillére. Sajnos kevesen ismerik és elismerik, mint intelligenciát, pedig legalább annyira meghatározó mint az Érzelmi intelligenciánk, melynek számos aspektusáról egyre többet hallani az üzleti világban.

A kreatív intelligencia értelmezését és megfogalmazását, R. Sternbergtől a hármas intelligencia teóriáját felállító pszichológus ikontól és olyan üzleti gondolkodó guruktól eredeztetjük mint, Peter Drucker, Bruce Nussbaum. Sternberg szerint, az új problémával való megkűzdés és az arra adott egyedi megoldás kidolgozásának képességét fedi. Szerinte, ami valójában számít az siker intelligenciája, mely gyakorlatilag ahhoz nélkülözhetetlen, ami egy sikeres élethez kell. A sikeresen intelligens működéshez háromféle módon kell egyszerre intelligensen gondolkodnunk: analitikusan, praktikusan és kreatívan.

Peter Drucker és sokan mások az innovativitásban látják a szervezetek sikerét. Az innovativitás forrása a kreativitásunk. A szervezeti kreativitás kulcsa, hogyan tudják a közösségek a Kreatív intelligenciát, az Analitikus és Praktikus intelligenciával kombinálni. A kreatívan intelligens emberek, a legjobb befektetők és innovátorok ez nem kérdés.

Az iskolarendszer, kevés kivételtől eltekintve még ma is az IQ-ra, a kognitív intelligenciára fókuszál. Pedig az IQ-nak vajmi kevés köze van ahhoz hogy mennyire leszünk sikeresek életünkben. Lehetünk okosak, anélkül hogy intelligensen cselekednénk? Természetesen igen. Lehetünk intelligensek, anélkül hogy okosak lennénk? Ez már sokkal izgalmasabb és megosztóbb kérdés szerintem. A lényeg, hogy számos kutatás bizonyítja, hogy hosszú távon az egyéni siker szempontjából meghatározóbb az ún soft, intelligenciák, a kreatív, az érzelmi EQ és a társas intelligencia SQ működése.

Sok kreatívan intelligens egyén eltűnik és feladja a küzdelmet a hétköznapokban. Úgy érzik nem térül meg az energiabefektetésük. Sokat hallunk az “out of the box”, sémákból kilépő gondolkodás felkarolásáról, azonban képesek vagyunk kezelni ezeket a néha formabontó, “fárasztó” egyéneket?

A Creaticity Intézet célja, hogy olyan támogató kultúrát hozzunk létre amely elismeri, a Kreatív Intelligenciát. Felismeri a sokszor rendhagyóan gondolkodókat, támogatja törekvéseiket. Szervezeti szinten pedig, képesek legyünk olyan légkört kialakítani, amely elősegíti a kreatívan gondolkodó csapatok térnyerését, a szervezeti kreatív intelligencia erősítését. Mindez az innovativitásunk fejlesztésének meghatározó eleme, a kreatív szemléletváltás origója!

Kreativitás fejlesztés

 Don’t Settle For Less/ Ne érd be kevesebbel, járasd csúcsra innovatív hatékonyságod!

FEJLESZTÉS, TÁMOGATÁS, KUTATÁS, INSPiRÁCIÓ a Kreatív Intelligencia (CQ) és tudatosság felkarolásával nemzetközi tapasztalatokkal! A lehetőség pedig adott, a Kreatív Intelligencia FEJLESZTHETŐ. Egyedi tematikájú programjaink angol, magyar, német nyelven, Európában, az USAban, Kanadában is elérhetőek. Kreatív tudatosság & Innovatív hatékonyság emelése

FELMÉRÉS & KUTATÁS

Átvilágítás több mélységben, a szervezeti intelligencia, kreativitás és a CQ, jelentőségére fókuszálva.

KONZULTÁCIÓ & INSPIRÁCIÓ

Támogatás, TUDÁSBŐVÍTÉS, mediáció, inspiráció, blog holisztikus szemléletben.

 

FEJLESZTÉS & REKREÁCIÓ

  • program szervezeteknek, vezetőknek
  • kreatív esszenciájuk felkutatására,
  • a CQ kiteljesítésére, 
  • ezáltal az innovatív hatékonyság emelése