about, creaticity, vezető tanácsadó partner

Csörgő Attila
Attila csörgő portre

 Features

 Life is dynamic, changing its shape everyday. Our life is about how we flow with that change. A.Cs.

Attila Csörgő, CreatiCity partner, vezető tanácsadó

TCM orvos, üzleti mediátor, NLP mester,

Orvosi és tanácsadói múltam során sokaknak segítettem testi és lelki egészségük újjáélesztésében. Léteznek orvosi kezelések, medicinák, amelyek “korrigálják” a fizikai egészséget. A vitalitáshoz, a jól-léthez, azonban szellemi rugalmasságra is szükség van. Az optimális teljesítmény az, amikor a vitalitás alacsony ellenállású és magas kognitív rugalmasságú rendszerben fut. Profi sportolókkal vagy felső vezetőkkel dolgozva, gyakran azt tapasztalom, hogy stagnálnak, mert kiaknázták tartalék lehetőségeiket. A fizikai koordináció, az izomedzés, a folyamatos akadémia szintű tudás és fejlődés, vagy a mentális egészség fenntartása mind magas elvárásokat támasztanak. Az összes, fontos erőforrás teljes mértékben mozgósítva van, ezért a teljesítmény fokozásának máshonnan kell származnia. Úgy gondolom, hogy az ellenállás felszabadítása és a szabad energiaáramlás biztosítása támogatja leginkább a sikeres működést, és növeli a „lóerőt”!

Életem elmúlt negyven éve lényegében, a nyugati orvostudomány, a kínai orvoslás, a komolyzene és az állati viselkedés tanulmányozásával telt. Számos posztgraduális továbbképzésen vettem részt, olyan témákban mint a mediáció, az NLP, a pulzusdiagnosztika vagy az arcdiagnosztikai mesterkurzusok. Változatos, mélyreható gyakorlati tapasztalatokat szereztem különböző területeken. Akár hosszú évek alatt, hollisztikus orvosként, majd sportolók egyéni teljesítményfejlesztésében, de kutyakiképzőként, alpesi hegyimentőként és a zongoristaként a fellépéseim során egyaránt. A terep pedig gyakran változott. A helikopteres időszakban a mentőkutyámmal függve az Alpok felett, vagy éppen a Chopin-be való belefeledkezés a zongorán, csak megfűszerezte érzékenységemet a kalandok és az elmélkedés irányába. Azonban, csak a klasszikus orvosi képzés befejezése és a TCM (Traditional Chinese Medicine) elsajátítása után kezdtem teljesen megérteni a test, az érzelem és a környezet közötti összefüggéseket. Azóta elkötelezetten képviselem a három entitás egységét, szakmai képzéseim, tanácsadásaim vagy gyakorlataim fókuszaként. A családom, a gyermekeim, a társam és a barátságok a legértékesebb kincsek az életemben. Mindezekkel együtt tudom úgy érezni, hogy az életem teljes és célja van. Összességében és előre tekintve az út mozgalmas, tele kalandokkal, kihívásokkal, boldogsággal és önértékeléssel. Jelenleg a Creaticity Intézet tanácsadó partnereként támogatom egyéni klienseinket, vállalati ügyfeleinket teljesítményük maximalizálásában, egész-ségük megtartásában. Kérdéseikre örömmel válaszolok emailben: csorgo@icloud.com

Üzlet és csapatsport

A hatékonyság és az erő összehangolt erőfeszítés, ahol az energia egyik munkafolyamatról a másikra kerül. A kommunikációs energia átadását gyakran alábecsülik, mint optimalizáló tényezőt. Teljesítmény coaching alkalmával, az „edzéseim”, tréningjeim és a személyes tanácsadások, főként a hatékonyságra összpontosítanak, minimalizálva azokat a tényezőket, amelyek blokkolhatják a gondolkodási folyamatot vagy a stratégia megvalósítását. Az üzlet sok szempontból egyfajta, CSAPATSPORT. A csapatvezetők, menedzserek mint centerek, a középpályát foglalják el. A kontrollerek és a kockázatkezelők a védelem. A marketingesek pedig, az értékesítés által balra és jobbra levédve, haladnak előre, előrejutva a végső célpozícióig.

GYŐZTES, csak 1 van

A profi síelők úgy tartják, „a legnagyobb kihívást tartogató a lesiklás a fejedben zajlik ”. Ugyanez érvényes más versenysportokra is, ahol igazán csekély különbségeken, néha másodpercek töredékén múlik egy trófea, a többi pedig csak majdnem győzelem lehet. Az üzlet nem más. Csak egy nyertes van. A második hely az üzleti életben nem jelent többet, mint majdnem megkötni az üzletet.

FÓKUSZban

Munkám elsődleges célja, hogy az üzleti vagy profi sport szempontjainak megfelelően, motiváljam ügyfeleimet maximális potenciáljuk kiaknázásában.  Hogyan? A tradicionális orvoslásban gyökerező szemlélet, módszerek, valamint az NLP, a neuro-lingvisztikus programozás segítségével gyors eredményeket érek el a mentális ellenállást kiváltó blokkok megnyitásával. A mentális bevésődések habozást, függőséget és hatástalanságot okoznak. Ezzel szemben a mentális rugalmasság optimalizálja a döntéshozatalt és javítja az önbizalmat. A kommunikáció folyékonyabbá és koncentráltabbá válik. Az empátia információs eszközzé válik. A megfigyelő képességek stratégiai tervezés eszközévé válnak.

“Life is dynamic, changing its shape everyday. Our life is about how we flow with that change.”

The last forty years of my life were spent studying Western medicine, Chinese medicine, music  or animal behaviorseveral Post-Graduate education including Mediation, NLP, pulse diagnosis, or face-reading Master Courses.

I gained many years of practical knowledge from medical services, athlete personal counseling, from preparing with my piano to dog training or alpine rescue. Hanging onto a Helicopter line with my rescue dog or indulging into Chopin flavored my compassion for adventure and reflection. However it was only after finishing my classic medical training and began my TCM mastery that I fully began to understand the bond between body, emotion and our environment. I have since, enthusiastically focused my professional training, counseling or practice on handling these three entities as one. My family, children, spouse, and friendships are the most valuable assets to my life, and with all of the above, I feel my life has a purpose. Looking forward, is as always, a busy road full of adventures, challenges, happiness, and self-evaluation.

Our present Covid era has forced many into a stagnation spin. We hope our lives; our professional profile will return to pre-Covid but feel it may be different. Recently, to share an impression from these dynamic years and what Covid challenges, I came to one conclusion: It is the vibrant human value that best describes “ cleverness to success” and not the paper trail a person completed in the hope of achieving something.

Our dynamic human capacity for open-minded solutions is the unique source that moves us and our immediate surroundings out of stagnation and into adventurism, active problem solving or any form of personal development. Knowledge and wisdom come with the package.

Attila Csorgo is a medical professional, mediator, and mental hygiene coach. He has lived on both sides of the Atlantic in many cities and countrysides. Over the years, he worked with Hospitals, wellness resorts, business ventures, and high management level teams and athletes using a unique technique based on Chinese medicine. The model increases self-awareness. The process generates change producing healthier mental hygiene and improved understanding of why we choose our immediate destiny by the way we pick our choices.

He works mainly with inventors, engineers, and biologists that are onto something big. He is the conductor and visionary for early startups by creating a culture of resilience, business managment-inventor synergy, and dynamic project development. Attila brings a unique holistic business approach to the table after completing his Medical career in Practical Traditional Chinese Medicine and consulting work with several Austrian business mediation sessions. His passion for music and lengthy classic musical background add the finishing touch to his understanding of “ The Tao of how the Business World Works “ and together have become paramount to his Professional logic, family, and personal lifestyle. Born in Holland to Hungarian refugees who immigrated to the United States, Attila returned to Budapest to begin his medical training, eventually making Innsbruck, Austria, his base station in Europe. He has worked, studied, and lived in different cultures giving him an eccentric insight into health, happiness, social intelligence, and group interaction physics. email: csorgo@icloud.com