Tevékenységünk

CreatiCity  – a Kreatív szemléletváltás origója, Fejlesztés, kutatás, inspiráció a kreatív intelligencia és tudatosság felkarolásával

A vállalatoknak, közösségeknek és a sikeres üzleteknek egyaránt, kreatív, rugalmas gondolkodású, innovátor szemléletű emberekre van szükségük. Azonban nem lehetünk kreatívak anélkül, hogy intelligensen cselekednénk. Tudatosan kell kreativitásunkat az innovatív megoldások szolgálatába állítanunk. Kreatív hatékonyságunk vagy Kreatív intelligenciánk, a CQ szerepe döntően felértékelődött!

Aktuális kihívás – készüljünk a kiszámíthatatlanra

A 2020 as év a bennünket érő folyamatos kihívások nagyságrendje, gyorsasága és globális bonyolultsága miatt sem hasonlítható előző korokéhoz. Az egyetlen lehetőség a sikeres túlélésre a tudatos, kreatív szemléletváltás. Az innovatív, szemléletváltó gondolkodás, a kreatív energiák ébresztése! Így tudunk felkészülni arra, amire gyakorlatilag nem lehet felkészülni. Az egyre inkább kiszámíthatalan jövőre, arra, hogy ne a bizonytalanság és a időprés alatt hozott kikényszerített döntések határozzák meg a jövőnket. Azért, hogy a legtöbbet hozzuk ki a humán erőforrásainkból, így magunkból is, legdinamikusabb belső erőforrásunkból, a csodálatos és szárnyaló elménkből és a kreativitásunkból kell építkeznünk! Mindezt, tudatosan abban a feltételezésben, hogy a lehető legproduktívabbak és legrugalmasabbak leszünk a folyamatos változások során.

Creative Nature HD Wallpapers

A CreatiCity Kutató Intézet tevékenysége és fő törekvése,

  • INSPIRÁCIÓ, azáltal, hogy felkutatja, bemutatja azokat a sokoldalúan kreatív elméket, alkotókat, vezetőket, vizionáriusokat, akik hozzáállásukkal és szenvedélyesen innovatív munkájukkal képesek újraírni a gazdasági és társadalmi forgatókönyveket.
  • Másrészről FEJLESZTŐ munkájával, segíti a szervezeteket, közösségeket abban, hogy képesek legyenek a kreatív elméket meghallani, munkájukat eredményesen befogadni, felkarolni, ezáltal innovatív hatékonyságukban növekedni.
  • TUDÁSBŐVÍTÉS, a kutatások, felmérések és tesztek által, a szervezeti kreativitást és a CQ, kreatív intelligencia jelentőségére fókuszálva.

Előzmény és tapasztalatunk

Programjaink a kreatív intelligencia CQ és a szinergikus működés alapelveit hozzák el, egyéni és szervezeti szinten. A kutatások és rendezvények holisztikus szemlélete személyes, nemzetközi tapasztalatokra épít. A programvezetők tanulmányai és munkája, Magyarország határain túlmutató, széles spektrumú tapasztalatait összegzi. Igy az USA, Kanada, Anglia, Ausztria, Kína távoli tájain és izgalmas mesterei által képződtek. A szemléletformáló workshopok, interaktív World Cafe eventek, innovációs napok, szervezeteket és innovatív hatékonyságot építő tréningek a tudatos jelenlét, Mindfulness, a rugalmas mentális alkalmazkodóképesség, Reziliencia, a kreatív intelligencia, CQ jelentőségére fókuszálnak. A programokba 17 év szervezetfejlesztő és ennél is hosszabb integrál tanácsadói , pszichológiai, doktori, mediátori, művészeti, harcművész tapasztalatát gyúrtuk össze. A kutatásokban igyekszünk széles spektrumon mozogni, hazai és nemzetközi tapasztalatokra egyaránt építkezni.

Küldetésünk

Az elmúlt években már jól csengő, start-up szemlélet, az agilis működés vagy az empatikus design-gondolkodás origója is egyben, az eredeti gondolkodású, önmotivált, tudatosan az ideális problémát kereső, mindent megkérdőjelező egyén. Az innovatív szemlélet, kreatív intelligencia, az innovációs hatékonyság szerepe különösen felértékelődött az elmúlt években és a pandémia idején. Ehhez azonban olyan hozzáállás és szemlélet szükségeltetik egyéni és globális szinten, amely elismeri és ünnepli a legapróbb kreatív csírákat is a pici gyermekekben, belobbantja a szikrákat az új generációban és élteti a tüzet egy sokat látott és tapasztalt érett korosztályban. Ebben a szemléletformáló folyamatban, a kreativitás tudatos felkarolásában szeretnénk támogatni, inspirálni a nyitott elméket és közösségeket.

Örömmel várjuk “műhelyünkben” a nyitott elméket, közösségeket egy előremutató, szemléletváltó út alapköveinek közös letételére. Szívesen mutatunk be ösztönösen és tudatosan is kreatívan gondolkodókat, cselekvőket, útkeresőket. Lelkesen nyújtunk mentőövet, azoknak akik elakadtak, kiégtek a kreatív szemléletváltás akadályokkal nehezített útján! vsylvia@wanderlee.com

Rólunk, miért hívtuk életre a Creaticity Intézetet?

A programokba 17 év szervezetfejlesztői és ennél is hosszabb integrál tanácsadói , pszichológiai, doktori, mediátori, művészeti, designeri, harcművész tapasztalatát gyúrtuk össze. A kutatásokban igyekszünk széles spektrumon mozogni, hazai és nemzetközi tapasztalatokra egyaránt építkezni. részletesen olvashat és többet megtudhat rólunk és küldetésünkről, a Rólunk oldalon.

Varga Sylvia, a Creaticity Kutató Intézet & Wanderlee Magyarország alapítója. Szenvedélyesen kutatja és közvetíti a nagyvilág legfrissebb humán fejlesztő és szervezetépítő módszereit. Trénerként és integrál szemléletű tanácsadóként, a kreatív energiáink mozgósítását és az innovatív szemléletváltást tartja a fenntartható fejlődésünk zálogának.

Csörgő Attila, CreatiCity Kutató Intézet, partner