CreatiCity  – a Kreatív szemléletváltás origója Fejlesztés és kutatás a kreatív intelligencia, a természetes szinergiák és tudatosság felkarolásával

A vállalatoknak, közösségeknek és a sikeres üzleteknek egyaránt, kreatív, rugalmas gondolkodású, innovátor szemléletű emberekre van szükségük. Azonban nem lehetünk kreatívak anélkül, hogy intelligensen cselekednénk. Tudatosan kell Kreatív Intelligenciánkat a szemléletváltás és az innovatív megoldások szolgálatába állítanunk. Kreatív hatékonyságunk vagy Kreatív intelligenciánk, a CQ szerepe döntően felértékelődött!

Küldetésünk

Hisszük, hogy a KREATÍV SZEMLÉLETVÁLTÁS, a TUDATOS JELENLÉT és az INTELLIGENS KÖZÖSSÉGEK koncepciója sorsdöntő megközelítése a felelős újrakezdésnek és a túlélésnek. Ebben a szemléletformáló folyamatban, a Kreatív Intelligencia tudatosításában, a kreativitás tudatos felkarolásában szeretnénk támogatni, inspirálni, fejleszteni a nyitott elméket és közösségeket.

Varga Sylvia, Creaticity Intézet, alapító

sylvia Varga

“folyamatosan tanulnunk kell és tágítanunk tudatunk lehetőségeit, így képesek leszünk, lehetőséget látni a lehetetlenben életünk kihívásokkal teli időszakaiban is! Varga Sylvia”

Varga Sylvia, a Creaticity Kutató Intézet & Wanderlee Magyarország alapítója. Szenvedélyesen kutatja és közvetíti a nagyvilág legfrissebb humán fejlesztő és szervezetépítő módszereit. Trénerként és integrál szemléletű tanácsadóként, a kreatív energiáink mozgósítását és az innovatív szemléletváltást tartja a fenntartható fejlődésünk zálogának. Kommunikációs és szervezetfejlesztő munkája során, már fiatalon számos nagyvállalat működésébe szerzett bepillantást. Két saját vállalkozást vezetett hosszú évekig, melynek partnerei főleg multinacionális vállalatok voltak. 2010-től interim jelleggel, kommunikációs és marketing vezetőként vagy külsős tanácsadóként támogatta hazai vállalatok működését. Karrierje kreatív designerként indult, szerteágazó érdeklődése, folyamatos tanulni vágyása, külföldi tapasztalatai azonban a szervezetek, közösségek és humán fejlesztés felé vonzották. Tanulmányai és vezetőfejlesztő munkájának fókuszában a kreatív intelligencia (CQ), az Érzelmi Intelligencia (EQ), a Mindfulness és a szinergikus működés összefüggéseinek tudatosítása áll. 2004- óta számos vezetői konferenciát, képzést indított útjára, elismert szakértőket invitált a nagyvilágból előadóként és tréning partnerként. Elkötelezetten közvetíti az intelligens működés és az életen át tartó tanulás elvét szervezeti és egyéni szinten is. Rendíthetetlenül vallja, hogy – “folyamatosan tanulnunk kell és tágítanunk tudatunk lehetőségeit, így képesek leszünk, lehetőséget látni a lehetetlenben életünk kihívásokkal teli időszakaiban is!

Sylvia: “A szervezetek építésében és egyének tehetségének kibontakoztatásában is eljött az idő, amikor elkezdett érdekelni, hogy milyen energiákból táplálkozik egy valóban kreatív team. Mi mozgatja, és hogyan működik egy sokoldalúan alkotó elme? Egyre jobban szeretném megérteni, hogy mi motiválja a sokféle alkotó géniuszt, nap mint nap? A végtelen kreatív energiáikat mi mozgatja? Várakozással tölt el, ha járatlan ösvényekre visz az utam vagy új útvonalon autózom egy ismert végpontra. Számomra jóleső kihívás összefüggéseket felfedezni ott, ahol első látásra káosz uralkodik. Szenvedélyesen keresem és “inspiráló pezsgésnek” hívom az állapotot, amit az ötletekre hajlamos emberek társaságában érzek. Szinte feldob, amikor csapongva, gyakran egymás szavába vágva, gyűjtjük és ütköztetjük a különböző aspektusból közelítő megoldásainkat. llyen volt, amikor kreatív ügynökségemben majd 20 éven át reklámötletek, formatervek, belső terek, szlogenek vagy – ahogy ma már jobban hangzik – integrált kommunikációs stratégiák megalkotása kapcsán a kollégáimmal szinte együtt lélegeztünk az aktuális témával. Ilyen volt amikor fiatalon koreográfiákat álmodtam meg és a mozgás művészetén át akartam mesélni. És ilyen volt, amikor egy szervezetet építő tréning vagy rendhagyó workshop elemeinek összeállításakor, új megközelítéseket kerestünk kollégáimmal. A világ számos pontján, fantasztikus elméktől tanulva, nem a diplomák száma vagy címe motivált hanem a folyamatos fejlődés és a szélesebb spektrumon való utazás. Az új célok inspiráltak, de egyre kevésbé vittek előre. A tudás és tudat határainak kiterjesztésével járó szemléletváltás izgalma, a felfedezés motivál. A mentális komfortzónából való kilépés felfedezése, a természetes szinergiák összefüggéseinek mélyebb megértése és a kreatív intelligencia tudatos felkarolása lett a központi témám és egyben belső inspirátorom.

Csörgő Attila, TCM, mediator, Creaticity Institute partner

Attila Csorgo is a medical professional, mediator, and mental hygiene coach. He has lived on both sides of the Atlantic in many cities and countrysides. Over the years, he worked with Hospitals, wellness resorts, business ventures, and high management level teams and athletes using a unique technique based on Chinese medicine. The model increases self-awareness. The process generates change producing healthier mental hygiene and improved understanding of why we choose our immediate destiny by the way we pick our choices.

Attila: The last forty years of my life were spent studying Western medicine, Chinese medicine, music, or animal behaviorseveral Post-Graduate education including Mediation, NLP, pulse diagnosis, or face-reading Master Courses.

I gained many years of practical knowledge from medical services, athlete personal counseling, from preparing with my piano to dog training or alpine rescue. Hanging onto a Helicopter line with my rescue dog or indulging into Chopin flavored my compassion for adventure and reflection. However it was only after finishing my classic medical training and began my TCM mastery that I fully began to understand the bond between body, emotion and our environment. I have since, enthusiastically focused my professional training, counseling or practice on handling these three entities as one. My family, children, spouse, and friendships are the most valuable assets to my life, and with all of the above, I feel my life has a purpose. Looking forward, is as always, a busy road full of adventures, challenges, happiness, and self-evaluation. 

Our present Covid era has forced many into a stagnation spin. We hope our lives; our professional profile will return to pre-Covid but feel it may be different. Recently, to share an impression from these dynamic years and what Covid challenges, I came to one conclusion: It is the vibrant human value that best describes “ cleverness to success” and not the paper trail a person completed in the hope of achieving something. Our dynamic human capacity for open-minded solutions is the unique source that moves us and our immediate surroundings out of stagnation and into adventurism, active problem solving or any form of personal development. Knowledge and wisdom come with the package.

Életem elmúlt negyven éve lényegében, a nyugati orvostudomány, a kínai orvoslás, a komolyzene és az állati viselkedés tanulmányozásával telt. Számos posztgraduális továbbképzésen vettem részt, olyan témákban mint a mediáció, az NLP, a pulzusdiagnosztika vagy az arcdiagnosztikai mesterkurzusok.

Változatos, mélyreható gyakorlati tapasztalatot szereztem különböző területeken, például sportolók egyéni teljesítményfejlesztésében, hollisztikus orvosként, kutyakiképzőként, alpesi hegyimentőként és a zongoristaként a fellépések során.  A terep pedig gyakran változott. A helikopteres időszakban a mentőkutyámmal függve az Alpok felett, vagy éppen a Chopin-be való belefeledkezés a zongorán, csak megfűszerezte érzékenységemet a kalandok és az elmélkedés irányába. Azonban, csak a klasszikus orvosi képzés befejezése és a TCM (Traditional Chinese Medicine) elsajátítása után kezdtem teljesen megérteni a test, az érzelem és a környezet közötti összefüggéseket. Azóta elkötelezetten képviselem a három entitás egységét, szakmai képzéseim, tanácsadásaim vagy gyakorlataim fókuszaként. A családom, a gyermekeim, a társam és a barátságok a legértékesebb kincsek az életemben. Mindezekkel együtt tudom úgy érezni, hogy az életem teljes és célja van. Összességében és előre tekintve az út mozgalmas, tele kalandokkal, kihívásokkal, boldogsággal és önértékeléssel.