about, creaticity alapító, szakmai vezető

Varga Sylvia
sylvia varga creaticity

Features

Legdinamikusabb belső erőforrásunkból, kreativitásunkból építkezve, folyamatosan tágíthatjuk tudatunk lehetőségeit, így képesek leszünk, lehetőséget látni a lehetetlenben!

Varga Sylvia, Szervezetfejlesztő, Hr manager MBA, grafikusművész,MOME, integrál szemléletű coach

A szervezetfejlesztőként, alkotóként és magánemberként is meghatározó mérföldkőhöz érkeztem 2011-ben. Az egyéni és kollektív kreativitás kibontakoztatásában, a kreatív működés és intelligencia témájában ekkor már tudatosan kerestem kérdéseimre válaszokat. Milyen energiákból táplálkozik egy valóban kreatív team? Mi mozgatja, és hogyan működik egy sokoldalúan alkotó elme? A  reneszánsz “lélek” adomány vagy hátrány a 21. században? Célom, a sokoldalú, széles spektrumú, nevezhetjük reneszánsz kreativitás működésének, színességének bemutatása a Kreativkaladorok.hu blogban. Programjaink, kutatásaink és interjúink által, inspirációt, lendületet adni egyéneknek és közösségeknek egyaránt. Felébreszteni azokat, akik megtorpantak, kreativitásukban kiégtek ebben a kihívásokkal teli, sokszor nyomasztóan felgyorsult világban.

A kreatív pezsgés vagy nevezzük “feszültségnek”, egyre inkább az alap mozgatóm lett az évek alatt. ilyen érzés volt, amikor fiatalon koreográfiákat álmodtam meg és a mozgás művészetén át akartam mesélni, majd grafikusként érzelmeket kiváltani, elgondolkodtatni. Ilyen pozitív feszültség az is, amikor egy szervezetet építő tréning vagy rendhagyó workshop elemeinek összeállításakor, új megközelítéseket kerestünk kollégáimmal. Lehetőségem volt a világ számos pontján, fantasztikus elméktől tanulni és inspirálódni. Sosem a diplomák száma vagy címe motivált hanem a folyamatos fejlődés és a szélesebb spektrumon való utazás. Az új célok inspiráltak, de egyre kevésbé vittek előre belső utamon. A tudás és tudat határainak kiterjesztésével járó szemléletváltás izgalma, a felfedezés motivál ma is. A mentális komfortzónából való kilépés felfedezése, a természetes szinergiák összefüggéseinek mélyebb megértése és a kreatív intelligencia tudatos felkarolása lett a központi témám és egyben belső inspirátorom.

Varga Sylvia, a Creaticity Kutató Intézet & Wanderlee Magyarország alapítója. Szenvedélyesen kutatja és közvetíti a nagyvilág legfrissebb humán fejlesztő és szervezetépítő módszereit. Trénerként és integrál szemléletű tanácsadóként, a kreatív energiáink mozgósítását és az innovatív szemléletváltást tartja a fenntartható fejlődésünk zálogának. Kommunikációs és szervezetfejlesztő munkája során, már fiatalon számos nagyvállalat működésébe szerzett bepillantást. Két saját vállalkozást vezetett hosszú évekig, melynek partnerei főleg multinacionális vállalatok voltak. 2010-től interim jelleggel, kommunikációs és marketing vezetőként, külsős tanácsadóként vagy meghívott előadóként támogatta hazai vállalatok működését. Karrierje kreatív designerként indult, szerteágazó érdeklődése, folyamatos tanulni vágyása, külföldi tapasztalatai azonban a szervezetek, közösségek és humán fejlesztés felé vonzották. Tanulmányai és vezetőfejlesztő munkájának fókuszában a kreatív intelligencia (CQ), az Érzelmi Intelligencia (EQ), a Mindfulness és a szinergikus működés összefüggéseinek tudatosítása áll. 2004- óta számos vezetői konferenciát, képzést indított útjára, elismert szakértőket invitált a nagyvilágból előadóként és tréning partnerként. Elkötelezetten közvetíti az intelligens működés és az életen át tartó tanulás elvét szervezeti és egyéni szinten is. Rendíthetetlenül vallja, hogy – “folyamatosan tanulnunk, tágítanunk kell kreativitásunk és tudatunk lehetőségeit, így képesek leszünk, lehetőséget látni a lehetetlenben életünk kihívásokkal teli időszakaiban is!

Sylvia: “Mindíg várakozással tölt el, ha járatlan ösvényekre visz az utam. Az ismerős cél, új útvonalon való megközelítése lehet kihívás a hétköznapokban. A rutin nem a barátom. Az intuitív megoldások keresése, új összefüggéseket felfedezése ott, ahol első látásra káosz uralkodik. Szenvedélyesen keresem és “inspiráló pezsgésnek” hívom az állapotot, amit az ötletekre hajlamos emberek társaságában érzek. Szinte feldob, amikor csapongva, gyakran egymás szavába vágva, gyűjtjük és ütköztetjük a különböző aspektusból közelítő megoldásainkat. llyen volt, amikor a kreatív ügynökségben majd 20 éven át reklámötletek, formatervek, belső terek, szlogenek vagy – ahogy ma már jobban hangzik – integrált kommunikációs stratégiák megalkotása kapcsán a kollégáimmal szinte együtt lélegeztünk az aktuális témával. A strukturált kreatív megoldások, a design gondolkodás mellett az intuitív, jelenléten alapuló működés egyformán életem része. Hiszem, hogy képesek lehetünk a balansz megtalálására, REboot és szervezeti kreatív energiákat felturbózó programjaink létrehozásakor szintén ez a kiemelt cél vezérelt.

“Az intuitív elme szent adomány, a racionális elme hűséges szolga! Mi azonban egy olyan társadalmat hoztunk létre, ami a szolgát tiszteli, az adományról sajnos elfeledkezett.” így szól Einstein napjainkban is elgondolkodtató, számomra örök érvényű gondolata. Neked mi kell ahhoz, hogy felismerd a legmegnyugtatóbb, legkreatívabb megoldásod? Naponta több száz döntést hozunk, számos jelentéktelennek tűnőt és néha meghatározóakat. Kreatív szemlélet-váltás, így tudom röviden megfogalmazni amit az elmúlt 50 év tanított.