Creaticity blog - the creative mindset-shift

KREATÍV szemlélet-váltó

 

A zsenialitás felfedezésének kezdetei

A zsenialitás felfedezésének kezdetei

Az őrült zseni archetipusa már az ókorban feltünt. A tudatos zsenialitás felfedezésének első lépései leginkább az őrültséggel való összefüggéseket boncolgatták. A meglepő és szórakoztató hipotéziseket folymatosan egyre tudományosabb megközelítés váltotta fel.

bővebben
Terman “termeszei”

Terman “termeszei”

A “termeszek” – ahogyan Lewis M. Terman tanulmányának alanyai ismertté váltak – megdöntöttek néhány sztereotípiát, és új paradoxonokat vetettek fel. Terman maga is tehetséges gyerek volt, és a zsenialitás tanulmányozása iránti érdeklődése személyes tapasztalatból fakadt. A magas IQ előrejelzi az élet későbbi szakaszában elért magas szintű kreatív teljesítményt?

bővebben

Kreatív SZEMLÉLET-váltó

Üdvözlünk a CreatiCity blog oldalán! Bízunk benne, hogy gondolataink motivációként szolgálnak a rendszerelvű tudásbővítés, a kreatív tudatosság terén! Fókuszunkban: a Kreatív Intelligencia CQ, az innovációs dilemmák, a kreatív gazdaság, a Mindfulness, az integrál szemléletű coaching és orvoslás valamint a széles spektrumú kreativitás!

CreatiCity – a kreatív szemléletváltás origója

A vállalatoknak, közösségeknek és a sikeres üzleteknek egyaránt, kreatív, rugalmas gondolkodású, innovátor szemléletű emberekre van szükségük. Tudatosan kell kreativitásunkat az innovatív megoldások szolgálatába állítanunk. Kreatív hatékonyságunk vagy Kreatív intelligenciánk, a CQ szerepe döntően felértékelődött!

Kategóriák