ARcolvasás - face reading

Arcunkon múltunk és jövőnk
programjaink/ recent program 2021Get Started/ Indulj el

 

arcolvasás

Arcunkon a múltunk és jövőnk

Az arcolvasás, mint univerzális nyelv több ezer éves bölcsességen alapul.„Érzelmeink az arcunkba szövik életünk történetét”

szerző : Csörgő Attila, TCM orvos, mediátor, NLP mester

#arcolvasás #érzelmek #diagnosztika #ötelem #univerzális #holisztikus #rendszer #arc

Lillian Bridges mesélte nekem, hogy  kínai nagymamája  szerint, arcunk hegyek és folyók egyvelege.

A hegyek, a szilárd vonások, mint az állunk, arccsontunk vagy homlokunk, az  arcunk csontos elemei. Ezek tükrözik a karaktert, és személyiségünk genetikailag meghatározott vonásait képviselik.

A folyók viszont úgy áramlanak, ahogy életünk folyik az időben. Jellemzőik lágyak és az öt elemmel való kölcsönhatásból és a világunk felfogásából alakulnak ki. Vonalaik a szemünk, a fülünk, a szánk és az orrunk lágy porcának, formájának megváltoztatásával nyilvánulnak meg.

Érzelmeink az arcunkba szövik életünk történetét azáltal, hogy ráncokat hoznak létre az arcunkon. Olyanok, mint a fák növekedési gyűrűi, amelyek tükrözik a múltat ​​és a jelent. Ha megértjük, a ráncok megjósolhatják, hogyan fogunk reagálni a jövőben.

Harminc évvel ezelőtt, tíz év nyugati orvostudomány tanulmányozása után, még  azt hittem, hogy ez tudományos fantasztikum. Ez volt azonban, az innovatív gondolat, amely beindította szenvedélyemet, hogy megértsem, mit akar arcunk vagy testünk felfedni számunkra.

Az arcolvasás mögött logika rejlik, amelyet számos kultúra orvosi diagnosztikai eszközként is alkalmaz.  Egy univerzális nyelv, mely odafigyeléssel és kitartó tanulással elsajátítható.

 

Az arcolvasást nem szabad összetéveszteni azonban, az arcizom mikromozgásait elemző, hazugságfelismerő vizsgálattal, amely gyakran rejtett titkokat tárhat fel,  vagy a kedves kínai  „jövendőmondó nagymamákkal”.  Természetesen a jós is lehet remek arcolvasó!

A TCM orvosok, terapeuták az arcvonalak olvasását használják eszközként a fizikai és érzelmi minták feltérképezéséhez, amelyeket jellemünkhöz, gondolkodásmódunkhoz és fizikai kompenzációinkhoz igazodott.

Valójában a betegséget úgy közelíthetjük meg, hogy megfigyeljük azokat a vonalakat és mintákat, amelyeket a betegség kialakított vagy otthagyott. Maga az angol kifejezés az, „dis-ease”  , ami, megfelelően leírja a betegség folyamatát.  Ezen túl az érzelmi mintázataink is kiolvashatók, melyek hatékony diagnosztikai eszközt jelenthetnek a professzionális segítők, vezetők, tanárok számára is. Az arcvonalak felfedik a gondolkodásmódunkat és érzelmi működésünket tükröző szokásmintákat. Az arcolvasási képesség alkalmazása, hasonlóan működik, minta a professzionális teniszedző tudása a tenisz technikai ismereteihez. Egy pillantás, és máris felismerik, miért nem megy neked a „long top spin”, a hosszú felső pörgetés..